MO*: Tegen 2020 worden atoombommen uit Kleine Brogel gemoderniseerd


"Tegen 2020 zullen alle nucleaire wapens uit Kleine Brogel weggehaald worden voor onderhoud in de VS. Ze zullen worden gemoderniseerd en naar België terugkeren als een accurater nucleair wapen."


Dat zegt Hans Kristensen topexpert van het Nuclear Information Project van de Federation of American Scientists (FAS) in een exclusief interview met MO*. 

Kristensen leidt in Washington het Nuclear Information Project van de Federation of American Scientists (FAS) en geldt als een van dé grote experts wereldwijd.


Nog enkele opmerkelijke citaten:

"Natuurlijk moet je bezorgd zijn als je naast kernbommen woont. Er is altijd een veiligheidsrisico." 

"Overheden doen aan volksverlakkerij: ze zeggen dat ze officieel niet kunnen bevestigen of ontkennen of er nucleaire wapens op de basis aanwezig zijn. Dat geheimhoudingsspelletje wordt gebruikt om het publieke debat te bevriezen."

"Als de Belgische regering het echt méént en in Europa vooruitgang wil boeken op dit thema, dan moet het dat thema op tafel leggen, en haar eigen beslissing doorduwen om de wapens uit België te laten terugtrekken. Dat kan België zelf beslissen, al hangt het natuurlijk ook samen met de Navo."

Lees het interview op mo.be...

Het volledige interview verschijnt in het oktobernummer van MO* op woensdag 25 september.11.be:

Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel