Nieuwe MO*paper: De ontwikkelingssamenwerking voorbij?

mopaper toekomst os

Het is al vaker gezegd dat ontwikkelingshulp zijn tijd heeft gehad. Zoals een van de panelleden het op de viering van 'vijftig jaar ontwikkelingssamenwerking' in oktober 2014 het verwoordde: "De traditionele ontwikkelingssamenwerking heeft haar houdbaarheidsdatum overschreden; het is tijd voor een uitstap."

Dat is het onderwerp van deze MO*paper: de ontwikkelingssamenwerking voorbij, niet als een kant-en-klare blauwdruk, maar als een basis voor verder debat en diepere reflectie.

 

Over de auteur:

Marcus Leroy bekleedde gedurende 35 jaar leidende posities in de Belgische ontwikkelingssamenwerking in Rwanda, Indonesië, Zaïre/Congo, zuidelijk Afrika, Vietnam, Cambodja en de Filipijnen, en bij de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de VN in New York.

 

Over de MO*papers

MO*papers is een serie analyses die uitgegeven wordt door Wereldmediahuis vzw. Elke paper brengt fundamentele informatie over een tendens die de globaliserende wereld bepaalt. MO*papers worden toegankelijk en diepgaand uitgewerkt.

MO*papers worden niet in gedrukte vorm verspreid. Ze zijn gratis downloadbaar op www.MO.be/papers. Bij het verschijnen van een nieuwe paper wordt een korte aankondiging gestuurd naar iedereen die zich registreert op www.MO.be/papers

 

Deel dit artikel