Nieuwsbrief Landenteam Israël/Palestina februari-maart 2010

Nieuwsbrief februari-maart 2010In sommige Israëlische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden wordt tot 20 keer meer water geconsumeerd dan in omliggende Palestijnse dorpen. Terwijl Palestijnen in deze uitgedroogde dorpen elke dag een lijdensweg moeten doorstaan om genoeg water te vinden voor hun basisbehoeften, vullen Israëlische kolonisten hun zwembaden.

Naar aanleiding van Wereldwaterdag op 22 maart plaatst Amnesty dit schreeuwend onrecht in de aandacht. Amnesty publiceerde er een omvattend rapport over: "Troubled Waters: Palestinians denied fair access to water". Lees er alles over in deze nieuwsbrief.

Bekijk vooral ook de verhelderende video's die we u aanraden. Daarnaast besteden we aandacht aan de aanslepende Israëlische blokkade van de Gazastrook, de ongeloofwaardige onderzoeken van Israël en Hamas naar oorlogsmisdaden, en de Israëlische onderdrukking van Palestijnse mensenrechtenverdedigers. Je kan onze nieuwsbrief en andere Amnesty-berichten en acties rond Israël en Palestina sinds kort ook raadplegen op de facebook, door fan te worden van onze pagina Amnesty Vlaanderen Mensenrechten in Israël en Palestina

INHOUD

  • FOCUS: HOE ISRAËL DE PALESTIJNSE WATERKRAAN DICHTDRAAIT: Kom alles te weten over de discriminatie in de toegang tot water in de bezette Palestijnse gebieden
  • ACTIE: Doe mee aan schrijfacties voor water, Jayyus, Palestijnse gevangen. Ook goed nieuws!
  • AMNESTY NIEUWS: Nieuw rapport over de Israëlische blokkade van de Gazastrook, de ongeloofwaardige onderzoeken naar oorlogsmisdaden onder het licht, en een groeiende Israëlische onderdrukking van Palestijnse mensenrechtenverdedigers.
  • MENSENRECHTEN IN HET NIEUWS
  • TIPS: Animatiefilm die je moet gezien hebben,reeks lezingen over mensenrechten in
    Israël/Palestina
Bijlagen:  application/pdf iconNieuwsbrief Landenteam Israël/Palestina februari-maart 2010

Deel dit artikel