Overzicht gemeentelijke memoranda 2018 voor een sterk lokaal mondiaal beleid

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 zijn de ideale gelegenheid om beleidsadvies te geven aan lokale beleidsmakers. Dit kan je doen door het schrijven van een eisenbundel of memorandum als gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) of andere adviesraad. Op die manier toon je je als adviesraad betrokken bij het beleid, kan je aanbevelingen formuleren voor de toekomst, schud je beleidsmakers wakker en inspireer je politici én burgers. Het is een mooie kans om naar buiten te treden als GROS met een inhoudelijk sterk document en om je zichtbaarheid bij beleid en burger te vergroten.

Intussen schreven al ruim 30 GROSsen een memorandum en vele anderen zijn nog volop aan het schrijven. Hieronder bundelen we al deze memoranda. We hopen dat ze inhoudelijk een inspiratiebron zijn en dat wij hiermee GROSsen die nog geen memorandum schreven, kunnen overhalen om er alsnog hun schouders onder te zetten.

Laat jouw memorandum een toekomstige leidraad zijn voor een sterk lokaal mondiaal beleid in jouw gemeente of stad!

Ontbreekt het memorandum van jouw GROS? Mail dit dan naar gros@11.be en wij zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk op deze pagina verschijnt.

 

Deel dit artikel