Populaire kennisquiz G3W over sociale bescherming

Zeker 800 keer is er op geklikt en 't werd daarmee de succesvolste G3W-pagina van november 2015. We bedoelen kliks op de G3W-kennisquiz over Sociale Bescherming. Een zelftest met 10 vragen en (naar we dachten) voor de meeste mensen verrassende antwoorden. Ook voor ingewijden wellicht...

Dat driekwart van de wereldbevolking onvoldoende toegang heeft tot sociale bescherming zullen veel Belgen  na de 11.11.11-campagne wel weten. Maar wat steekt er achter dat  memorabele feit?

protest van Filippino's tegen de commercialisering van de gezondheidszorg

In november 2015 kregen de vaste bezoekers van de facebookpagina van G3W tien prikkelende kennisvragen voorgeschoteld om hun inzicht te testen én te verscherpen. De vragen en vooral de zoektocht naar de tien antwoorden leidden tot een piekbezoek aan de blog van G3W'er Julie Steendam die de vragenlijst opstelde en onderbouwde met mooie grafieken.

Zoals testvraag 7.

Sociale bescherming is een mensenrecht. De componenten ervan zijn verweven in  internationale verdragen, zoals het VN-kinderrechtenverdrag. Slechts één land heeft dit nog niet geratificeerd.

Over welk land hebben we het? Check 't bij antwoord 7! Hoeveel van de 10 had jij er goed?

 

Deel dit artikel