Rudi Vranckx over oorlog en vrede

rudivranckxlogo

Op 25 augustus organiseert GoneWest de vredesmanifestatie Peace to the World. Dat betekent twaalf uur lang non-stop muziek, woord, dans en beeld. 11.11.11 nodigt niemand minder dan Rudi Vranckx uit.

Rudi Vranckx neemt ons mee op een reis doorheen verschillende brandhaarden van oorlog en geweld. Maar zelfs op deze tocht ziet hij steeds tekenen van solidariteit en hoop. Onderweg toont hij ons beelden uit zijn rijke archief. 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe zorgt voor een inleidend woordje. 

Rudi Vranckx (1959) werkt al 30 jaar voor het VRT-nieuws en deed verslag van onder andere de Golfoorlog, de oorlogen in Joegoslavië en de conflicten in het Midden-Oosten. In 2010 reisde hij door Congo naar aanleiding van 50 jaar Congolese onafhankelijkheid. De Arabische Lente bracht hij tot bij u in de huiskamer en ook de oorlog in Syrië maakte hij vanop de eerste rij mee. Dit jaar ontving hij de Carnegie Wateler Vredesprijs, een erkenning van zijn “buitengewone moed en toewijding bij zijn verslaggeving vanuit conflictgebieden”. 

Een expert op het vlak van oorlog en vrede dus, die zijn plaats op de vredesmanifestatie meer dan verdient.

Praktisch

Wanneer? 25 augustus, 18u45 - 19u50

Waar? Sint-Jacobskerk, Ieper

Prijs? GRATIS 

 

Deel dit artikel