Singapore, de groenste metropool van Azië

Singapore is de groenste stad van Azië. Dat blijkt uit de Asean Green City Index, een studie uitgevoerd door de Economist Intelligence Unit (EIU) in opdracht van het Duitse bedrijf Siemens.

In totaal werden 22 grote Aziatische steden onderzocht in acht categorieën: energie en CO2, landgebruik en gebouwen, vervoer, afval, water, sanitaire voorzieningen, luchtkwaliteit en milieubeleid. Singapore scoort als enige Aziatische stad ruimschoots boven het gemiddelde . Daarna volgen Hong Kong, Seoul, Taipei, Osaka, Tokyo en Yokohama, die met hun resultaten ook flink boven het gemiddelde uitkomen.

Op twee vlakken blijken de Aziatische steden groener dan Europa. De gemiddelde jaarlijkse CO2-uitstoot per hoofd van de bevolking is 4,6 ton, terwijl dat in Europa 5,2 ton is. Gemiddeld produceren de 22 Aziatische steden 375 kilo afval per hoofd van de bevolking per jaar, in tegenstelling tot 511 kilo in Europa en 465 kilo in Latijns-Amerika. Alle onderzochte steden blijven echter achter op het gebied van hernieuwbare energie. Ook de gemiddelde luchtverontreiniging is in alle onderzochte steden hoger dan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar het milieubewustzijn groeit en alle steden hebben uitgebreide milieurichtlijnen. Voor de toekomst is dat zeker geen luxe, want Azië kent een snelle verstedelijking die gepaard zal gaan met een hoger energieverbruik.

BRON:
MO* Magazine
Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel