Studio Globo nu ook in Rijsel

Woensdag 29 september 2004. Het is 18.30 u. 
Heel wat mensen zoeken de rue Victor Renard in een arbeiderswijk van Rijsel.  Zeg maar Lille Sud.  Een minder bekend stuk van de metropool waar binnenkort een heus inleefatelier - het eerste in Frankrijk - uit de grond rijst.


We zijn met een vijfkoppige delegatie van Studio Globo aanwezig bij de eerstesteenlegging. Niet zomaar een symbolische aanwezigheid.  Wel het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen "Parténariat avec Saint-Louis du Sénégal et sa région" en "Studio Globo".  Waarbij onderstreept mag worden dat  Studio Globo aardig inhoudelijk werk heeft geleverd voor de totstandkoming van dit Senegal-atelier. Of juister van dit "Centre d'Education au Développement et à la Citoyenneté Internationale" dat de ronkende naam " GAIA " meekreeg.  Moeder aarde zou van minder tevreden zijn.

In de talrijke toespraken, onder meer door vertegenwoordigers van de stad Rijsel, de Préfecture du Nord, de Conseil Régional du Nord-Pas de Calais  wordt nog maar eens het belang geschetst van sensibilisering bij kinderen en jongeren. Een inleefatelier als dit in Rijsel creëert mee een ruim draagvlak voor een sterke noord-zuid-beweging en verdient dus alle steun. En het  is ook een prima voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking.

Studio Globo drukte zijn waardering voor de samenwerking uit in een treffend cadeau : een op spiegel geschilderde bus.  Typisch West-Afrikaans en een bus voor "transport commun".  We zitten dan ook "op dezelfde lijn".

Studio Globo DOOR:

Deel dit artikel