Trias-partner Cresol doet inspiratie op in België

Een delegatie van de Braziliaanse Trias-partner Cresol trok recent naar BRS en KBC. Daar kregen ze enkele interessante presentaties over financiële producten die het kan aanbieden aan zijn cliënten.

BRS, KBC en Trias blijven verder bijdragen tot de ontwikkeling van Cresol. BRS ondersteunt Trias op financieel en technisch gebied bij de uitwerking van projecten rond microfinanciering. Ook Cresol ontvangt steun. Deze koepel van Braziliaanse kredietcoöperatieven wil zo veel mogelijk arme boeren van financiële producten op maat voorzien, zodat zij hun bedrijfje rendabel kunnen uitbouwen.

"Er waren verschillende thema's die Cresol interesseerden", verzekert ons Kurt Van den Neste van BRS. "Betaalverkeer en interbank clearing bijvoorbeeld, maar ook chequeverwerking, kredietkaartverwerking en spaarproducten voor jongeren. Dat laatste genoot bijzonder veel interesse, omdat het iets is wat Cresol nog niet aanbiedt aan zijn leden."

Specialisten van KBC-afdelingen gaven verschillende presentaties over deze thema's. De Cresol-delegatie kreeg heel wat informatie te verwerken. En niet enkel de delegatie zelf was enthousiast, ook de KBC-medewerkers vonden het een verrijkende ervaring. "Het was voor ons een gelegenheid om de personen van Cresol eens te ontmoeten", aldus Van den Neste. "BRS was facilitator en organisator van het bezoek aan KBC. Voor sommige van de BRS-projecten doen wij immers een beroep op KBC-specialisten. Wij ondersteunen al een aantal jaren de Trias-partner Cresol, maar eerder puur financieel. Wie weet is er ook interesse gewekt over advies rond de ontwikkeling en marketing van spaarproducten voor jongeren of andere thema's."

www.triasngo.be
Trias vzw DOOR:

Deel dit artikel