Video Linda Mashingaidze over sociale bescherming

Getuigenis van Linda Mashingaidze-Shuro. Zij is regiocoördinatrice Afrika voor de People's Health Movement en legt in dit filmpje uit waarom we voor sociale bescherming moeten strijden.

Het filmpje is opgenomen in Brussel bij G3W. Linda Mashingaidze-Shuro uit Zuid-Afrika was een week te gast van G3W en trok met ons door Belgie. Ze legt een link tussen 'sociale bescherming' hier en ginder. G3W legt in die socialebeschermingscampagne vooral de nadruk op toegang tot gezondheidszorg.

Linda Mashingaidze over sociale bescherming from G3W M3M on Vimeo.

Meer links over Linda's bezoek aan Belgie

Daar vind je een verslag en impressies over de 'Tour de Belgique' die deze bevlogen Afrikaanse gezondheidsactiviste onlangs maakte.

Verder is er nog een uitgeschreven interview waarin ze onder meer vertelt over de ambities van PHM.

De Peoples Health Movement vecht voor het bereiken van 'Gezondheid voor iedereen'; weliswaar een internationaal erkend recht, maar de praktijk is nog ver weg. PHM heeft een brede visie op het recht op gezondheid. Naast toegang tot gezondheidszorg gaat het ook om andere factoren die onze gezondheid beinvloeden, zoals toegang tot drinkbaar water, een degelijke woning en sanitaire voorzieningen. PHM strijdt dus voor een brede basisgezondheidszorg en wil de sociale, economische en omgevingsdeterminanten van gezondheid verbeteren.

PHM is een internationaal netwerk voor het recht op gezondheid dat vooral de basisbeweging uit het Zuiden vertegenwoordigt. De beweging is in ruim 70 landen aanwezig, voornamelijk in lage- en middeninkomenslanden. G3W is er lid van.

 

Deel dit artikel