VLAM-campagne 'Vlees van hier? Met plezier!' wint Greenwash Award 2012

Ik vind de Greenwash Award 2012 niet leuk en eet echt graag echt vlees van hier!Op 23/06 kreeg het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de weinig benijdenswaardige Greenwash Award 2012 toegekend nav de internationale bijeenkomst "The Big Greenwash Circus" in Brussel.

De VLAM-campagne "Vlees van hier? Met plezier!" over varkensvlees ligt onder vuur omdat het "vlees van hier" voor het grootste deel gevoederd wordt met ggo-soja die uit Latijns-Amerika komt en ginds sociale en ecologische ravage aanricht. Bovendien is vleesmatiging geen thema in de campagne, die tot overmaat van ramp producenten van "echt" vlees van hier met een concurrentienadeel opzadelt ten opzichte van de grondloze veehouderij. Wervel zet dit sojavrij vlees van hier in de kijker als positief alternatief.

"Greenwash" betekent "zich maatschappelijk verantwoorder voordoen dan wat daadwerkelijk op terrein gebeurt". De Greenwash Award is een zeer triestige wake-up call die maatschappelijke vragen opwerpt. Alle genomineerden misleiden het publiek en meten zich onterecht een bepaald duurzaamheidsimago aan. Daarmee ondergraven ze actief het begrip duurzaamheid.

BRON:
Wervel
Wervel vzw DOOR:

Deel dit artikel