Voedselcrisis slaat dubbel zo hard toe dan in 2008

"Mensen lijden honger omdat ze arm zijn, niet omdat er te weinig voedsel is". De voedselcrisis volgens Olivier De Schutter. De Belgische hoogleraar en speciaal verslaggever van de Verenigde Naties voor het Recht op Voedsel stelt binnenkort zijn rapport aan de VN over het recht op voedsel voor. Woensdag gaf De Schutter al zijn visie tijdens een hoorzitting in het Belgische federaal parlement.

Stoelen tekort voor het publiek in de Internationale Zaal van het parlement, verbaasde blikken van de parlementairen dat buitenstaanders de hoorzitting komen volgen.

Maar de 'Coalitie tegen de Honger' heeft volk opgetrommeld om te komen luisteren. De huidige voedselschok treft de arme bevolkingsgroepen in het Zuiden het hardst. Willen we solidair actie voeren, dan begrijpen we maar beter hoe die voedselschok is ontstaan.

Met Olivier De Schutter staat er een Belgisch expert in het middelpunt van de internationale discussie. De Schutter, jurist en prof in Louvain-La-Neuve, is sinds 2008 speciaal verslaggever van de Verenigde Naties voor het Recht op Voedsel. Op 8 maart stelt hij zijn eindrapport voor aan de Raad voor Mensenrechten van de VN in Genève.
BRON:
Intal
intal DOOR:

Deel dit artikel