"Volgend jaar doe ik het opnieuw"

Joke VL 640 x 436

Op 17 maart 2018 lopen 1.111 sportievelingen in en door Turnhout tijdens de 11.trail. Joke Van Leuffelen, studente Sport en Bewegen aan de hogeschool Thomas More in Turnhout, steekt als vrijwilligster mee de handen uit de mouwen om er voor de lopers een onvergetelijke ervaring van te maken.

Wat is de 11.trail precies?

Joke: Een supertoffe tocht langs en door de gebouwen van Turnhout. De lopers worden onderweg aangemoedigd door animatie en supporters. Je hoeft er geen ervaring voor te hebben. Iedereen die 11 euro betaalt, mag meelopen. Je kan je natuurlijk ook nog extra laten sponsoren voor 11.11.11.

Waarom wilde je eraan meewerken?

Joke: Om te kunnen afstuderen, moet ik deelnemen aan een eindproject. Toen ik deze urban trail zag staan op de lijst van activiteiten om aan mee te werken, heb ik onmiddellijk mijn kandidatuur ingediend. Een evenement als dit organiseren leek me fantastisch. Dat het dan ook nog voor een goed doel was, vond ik een enorme meerwaarde. 

"Ik heb onmiddellijk mijn kandidatuur ingediend

Kende je 11.11.11 al?

Joke: Ik had al wel eens eerder vrijwilligerswerk gedaan, maar ik kende 11.11.11 natuurlijk ook vooral van de acties in de gemeente. Ik vind het een heel goede organisatie om iets voor te doen. Ik ben blij dat ik er nu van veel dichterbij mee in contact kom.

Hoe bevalt de samenwerking je?

Joke: Ik vind het erg aangenaam om met 11.11.11 samen te werken. Onze projectgroep bestaat uit 5 studenten. We hebben elk onze eigen taak. 11.11.11 biedt ons een heel goede ondersteuning, maar luistert ook naar onze eigen idee├źn. Onze inbreng wordt gewaardeerd en is dan ook groot.

Wat na het project?

Joke: Nu ik de smaak te pakken heb, is het best mogelijk dat ik vrijwilligster blijf voor 11.11.11. Als ze me bijvoorbeeld vragen om volgend jaar weer mee te werken, zou ik niet aarzelen.

Tot slot, een tipje van de sluier?

Joke: Ik stippel het parcours uit en contacteer de eigenaars van interessante gebouwen om te vragen of we er mogen doorlopen. Ik help ook mee zoeken naar animaties. Het parcours is zo goed als af. Benieuwd? Schrijf je dan zeker in en loop mee.

Benieuwd naar het parcours? Schrijf je in en loop mee

Deel dit artikel