'Vrouwen verkopen is makkelijker dan drugs verkopen'

Roemenië en Bulgarije zijn de grootse "leveranciers" van vrouwen die in de West-Europese seksindustrie werken. Omdat de aandacht van beleidsmakers voor het probleem dreigt te verslappen en de pooiers hun aanpak verfijnen, ging Mashid Mohadjerin op zoek naar de gezichten achter het verhaal.

Voor Mara in België terechtkwam, had ze al eens geprobeerd te ontsnappen aan haar pooier. 'Ik nam een taxi en reed naar de stad met mijn dochter, maar de pooiers volgden ons. Ze namen me mee naar een afgelegen bos, trokken mijn kleren uit en sloegen me met metalen staven. Ik dacht dat ze me gingen vermoorden en daar achterlaten.'

Een jaar later werd Mara naar België verplaatst om in de raamprostitutie te werken. Met de hulp van haar buurman vond ze de weg naar de Belgische politie. Maar die stuurde haar terug naar het bordeel om er te blijven werken tot de grote baas terug zou komen. Ze zou de politie dan op de hoogte brengen en de bende in de val lokken. Mara overleefde het avontuur en mag nu in België wonen. Haar dochtertje haalde ze op met de hulp van een voormalige klant.
BRON:
MO* Magazine
Wereldmediahuis MO* DOOR:

Deel dit artikel