We steunen partnerorganisaties

children Ethiopia

11.11.11 kiest voor oplossingen op lange termijn. We vinden het belangrijk dat er overal scholen en ziekenhuizen zijn. Maar nog belangrijker is dat overheden zelf onderwijs en gezondheidszorg organiseren, dat ze de basisrechten van alle mensen garanderen en de democratie respecteren. 

Onze aanpak

In de landen waar we actief zijn werken we samen met lokale organisaties. Deze partnerorganisaties zijn opgericht op eigen initiatief van de plaatselijke bewoners. Ze verbeteren de levensomstandigheden van hun land- en streekgenoten door in te spelen op specifieke noden. Ze strijden voor een open, tolerante maatschappij en tegen ongelijkheid. Ze klagen overheden die geen respect tonen voor basisrechten aan en sporen ze aan om het beter te doen. 

Onze partnerorganisaties helpen de lokale bevolking om haar eisen kenbaar te maken en die af te dwingen, desnoods via de rechtbank. 

Daarnaast steunen wij als Koepel van de Noord-Zuidsector mee de partnerorganisaties van onze ledenZo werken we mee aan eerlijk werk, efficiĆ«ntere landbouw, proper drinkwater, enzovoort. Enkele resultaten.

 

Deel dit artikel