Doe mee met de Week van de Fair Trade

Van woensdag 3 tot zaterdag 13 oktober staan in heel België mensen op voor Fair Trade, want dan vieren we de Week van de Fair Trade. Met heel veel eerlijke chocolade, acties en evenementen in scholen, op het werk en uiteraard in je gemeente.

Hieronder vind je enkele straffe acties tijdens de Week van de Fair Trade. Dus laat je inspireren en doe mee!

Welkom op jouw FairTradeGemeente startmoment

FTG-startmomenten-weekvdfairtrade2018

Op de startmomenten ontdek je het nieuwe verhaal en actiemodel van FairTradeGemeente, plan wat je kan doen in jouw gemeente en horen wij graag wat jij ervan denkt.

Wil je weten wat er op til staat in jouw (FairTrade)Gemeente? Wil je jouw lokale groep versterken? Wil je samenwerken aan een duurzaam voedselsysteem in jouw gemeente? Dan ben je zeer welkom op jouw FairTradeGemeente startmoment. 

Doe mee met de scholenactie van Oxfam-Wereldwinkels

OWW scholenactie-weekvdfairtrade2018

Doe mee met de scholenactie van Oxfam-Wereldwinkels en zet de dramatische situatie van de Afrikaanse cacaoboeren in de kijker onder de noemer Draai niet rond de pot (pas de regels aan!).

Bestel nu gratis plaktattoos. Misschien kan je een massafoto maken of een portrettenreeks van getattoeëerde jongens en meisjes met een willetje! Je kan ook extra plaktattoos bestellen op http://que.oxfamwereldwinkels.be/bestel-tattoos en ontvang ze in de week voorafgaand aan jullie actie! Wees er tijdig bij, op = op!

Voorzie cacaoboeren van een leefbaar inkomen, samen met Fairtrade Belgium

fairtrade-BE-weekvdfairtrade2018

Hoe lang werk jij voor 67 cent? Een cacaoproducent in West-Afrika, een hele dag. De meerderheid van de cacaoproducenten leeft er onder de grens van extreme armoede. Fairtrade Belgium engageert zich om samen met jou de cacaoboeren van een leefbaar inkomen te voorzien.

Wil je als vrijwilliger of gemeentebestuur meer weten over de cacaoboer, bestel dan de gratis folders (max 50 per gemeente) via: info@fairtradebelgium.be. Vermeld zeker het leveringsadres en de hoeveelheid. 

Alle activiteiten op een rij

fairtrade-on-board-weekvdfairtrade2018Het Belgische Trade For Development Center geeft een mooi overzicht van de acties rond eerlijke handel tijdens de week van de Fair Trade.

Wij bij FairTradeGemeente zijn alvast enorm enthousiast over deze nieuwste editie van de Week van de Fair Trade en hopen dat we jou mogen verwelkomen op de startmomenten of op één van de vele andere eerlijke acties.

Deel dit artikel