Wereldspelers - jeugdwerk zonder grenzen

wereldspelers logocirkelbluerand cmyk

 

De afgelopen jaren kwamen steeds meer jonge vluchtelingen in Vlaanderen aan. Sommige met hun ouders of familieleden, anderen helemaal alleen. Vanuit alle windhoeken kwamen ze ons land binnen, op zoek naar een veilig onderkomen en een toekomst.

De tocht is voor de meesten onder hen niet gemakkelijk geweest, en ook de weg die ze nog moeten afleggen is bezaaid met moeilijkheden. Wennen aan een nieuw land, een nieuwe taal, omgaan met trauma's... het is niet simpel.

Contact met andere jongeren in deze nieuwe omgeving is van cruciaal belang. Spelen, hangen, gewoon 'kind of jongere' mogen zijn. Het helpt hen integreren enerzijds, en het opent de blik van jongeren hier anderzijds.

 

 

Website

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere jeugdwerkers die reeds activiteiten organiseerden met en voor jonge vluchtelingen? Wil je tips krijgen over hoe je jonge vluchtelingen kan betrekken in jouw werking. Zoek je informatie over de bredere visie van het jeugdwerk op deze doelgroep? Of wil je gewoon meer weten of het project wereldspelers?

  • We verwijzen je graag door naar www.wereldspelers.be , een website waar je heel wat informatie en inspiratie kan vinden.

Deze website is een initiatief van verschillende partners: https://www.wereldspelers.be/partners

 

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels