Yasmine met madammen uit het Zuiden naar minister

Nu donderdag 24 april 2008, om 10.45 u. stipt.
Kabinet minister Charles Michel, Ontwikkelingssamenwerking
Karmelietenstraat 15, 1000 Brussel

Op donderdag 24 april gaat Yasmine met 10 madammen van Wereldsolidariteit op bezoek bij minister van Ontwikkelingssamenwerking Michel voor de lancering van de nieuwe campagne “Meer vrouwen goed gevormd. Wereldwijd”. Speciaal voor deze campagne schreef Yasmine het lied ‘Zus’, om een stem te geven aan vrouwen uit het Zuiden.  Yasmine trekt met haar ‘zussen’ naar het kabinet Michel om het politiek dossier van Wereldsolidariteit te overhandigen. Met de vraag om meer te investeren in vorming van vrouwen in het Zuiden. Want vrouwen organiseren en vormen helpt hen en hun gezin uit de armoede. Het is een cruciale sleutel tot ontwikkeling.
Straffe madammen
Binita Bilkis uit Bangladesh en Silvia Santos uit Guatemala overhandigen het politiek dossier van Wereldsolidariteit en symbolisch duizend van de reeds verzamelde handtekeningen. Binita is productie-manager in een farmaceutische fabriek van generische geneesmiddelen in Dhaka. Een niet evident beroep in een land waar vrouwen heel vaak achtergesteld worden. Silvia werkte in een textielfabriek in een vrijhandelszone in Guatemala-stad tot ze werd ontslagen, omdat ze vrouwen organiseert.
Samen met 8 andere vertegenwoordigsters van sociale organisaties uit de Dominicaanse Republiek, Guinee en Ethiopië getuigen Binita en Silvia over de situatie van de vrouw in hun land en over de manier hoe ze vorming en opleiding organiseren.

MEER INFO:
Jaklien Broekx, persverantwoordelijke Wereldsolidariteit, gsm: 0474675059 

 

Deel dit artikel