Youssou N'Dour wacht mee tijdens 'De Wachtnacht'


Youssou n'dour wacht meeOp 11 september verzamelen 10 000 wachtende mensen in Gent voor een niet mis te verstane videoboodschap voor onze wereldleiders. De Senegalese topartiest Youssou N'Dour is het met hen eens en zal het Sint-Pietersplein in vuur en vlam zetten tijdens een gratis concert voor de Millenniumdoelstellingen.

Dit weekend maakte hij via een unieke videoclip duidelijk dat hij mee wacht met 2015 DE TIJD LOOPT.

Afgelopen weekend brak op het terrein van Sfinks een Senegalees feest los.Youssou N'Dour liet zaterdagavond geen muziekliefhebber onbewogen in de concerttent van het muziekfestival. Lang zal het niet duren vooraleer het Vlaamse publiek opnieuw kan genieten van zijn Afrikaanse ritmes en opzwepende reggae. Op 11 september is Youssou N'Dour de hoofdact tijdens een gratis concert voor de milleniumdoelstellingen, De Wachtnacht.

10 000 wachtenden sturen tijdens de Wachtnacht een belangrijk signaal de wereld in: we wachten nog steeds op de realisatie van de Millenniumdoelstellingen. De wereld zou er tegen 2015 anders uitzien, zo beloofden de politici 10 jaar geleden. Maar van die belofte, om de armoede de wereld uit te helpen, is nog niet veel in huis gekomen. Hoog tijd dat de politici tot actie overgaan!

Daarom stroomt het Sint-Pietersplein in Gent op 11 september vol met wachtende mensen. En ze zijn in goed gezelschap. Eric Melaerts & Friends begeleiden verschillende Belgische artiesten tijdens het concert voor de Millenniumdoelstellingen. Hoofdact van de avond is de Senegalese topartiest Youssou N'Dour. Via zijn muziek strijdt deze wereldster al jaren voor mensenrechten en een rechtvaardige wereld. Hij stond voor Amnesty International op het podium naast Sting, Bruce Springsteen en Tracey Chapman en was het gezicht van de Unicef-campagne tegen malaria.

Tijdens de wachtnacht wordt er ook een videoboodschap van het publiek opgenomen. Deze zal eind september overhandigd worden op de top van de Verenigde Naties in New York, waar de wereldleiders het over de realisatie van de Millenniumdoelstellingen zullen hebben.

Contactpersoon:
Corine Van Kelecom, 11.11.11 "“ Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging
Tel: 02 536 11 17 - GSM: 0477 31 81 60
11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel