Aanbod secundair onderwijs campagne 2019

Changemakers@school

Yasunidos 980

Ga met je klas of school aan de slag rond het campagnethema Changemakers. Afhankelijk van de tijd die je hebt kan je kiezen welke activiteit of les je organiseert.

Dag in dag uit komen bewegingen op om de wereld te veranderen waarin we leven. Ze strijden voor mensenrechten, vechten tegen onrecht en streven naar een duurzame toekomst. Dit jaar zet 11.11.11 met de campagne krachtige bewegingen uit het Zuiden en de mensen die hen sterk maken in de schijnwerpers. Het is een campagne die recht uit het HART komt van 11.11.11.

  • Beschikbaar vanaf september 2019

Actief model: 1 tegen allen-spel (alle graden)

Leerlingen krijgen een aantal uitdagingen die ze tegen de tijd moeten oplossen. Op een actieve manier maken ze kennis met sterke en krachtige verhalen van changemakers: mensen, bewegingen, organisaties die actief strijden voor mensenrechten, democratie, rechten van de natuur, participatie ... (een spel ook voor jeugdbewegingen).

Sterk filmaanbod

Ademloos (Daniel Lambo, 2018) (2de en 3de graad)

Ademloos 460

'Ademloos' is een pakkende Belgische documentaire over de strijd van mensen die leven in het puin van de asbestindustrie en hierrond iets proberen te veranderen.
Leerlingen maken kennis met de asbestproblematiek in Belgiƫ en India en denken na over de verantwoordelijkheid van bedrijven.

Interesse?

  • Boek hier een vertoning. 

He named me Malala (Davis Guggenheim, 2015) (2de en 3de graad)

Malala 460

De film biedt een mooie inkijk in het leven van Malala Yousafzai, de jongste winnares van de Nobelprijs voor vrede. Malala's moed, vechtersmentaliteit en daadkracht komt in beeld. Malala is activist op het gebied van onderwijs in Pakistan en campagnevoerder voor de rechten van kinderen wereldwijd.

  • Beschikbaar vanaf september 2019

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels