• Jij bent #1van11 ❤
    Jij bent #1van11 ❤

    Eén van de kenmerken van de 11.11.11-campagne blijft de grote diversiteit van de acties. Ook dit jaar was er opnieuw veel creativiteit bij de organisatie van evenementen.

Niet te missen

  • 06 november
    Expo Lectrr
  • 23 november
    Kajaktrail 11.11.11

Anticonceptie redt levensWereldanticonceptiedag gaat jaarlijks door in september.  en streeft naar een wereld waarin elke zwangerschap gepland is. De lancering van het filmpje 'If I had known' zet dit jaar de boodschap kracht bij en toont het verhaal van een Kenyaanse moeder van 9 kinderen.

Elk jaar voorkomt anticonceptie 188 miljoen ongeplande zwangerschappen en vermijdt zo 112 miljoen abortussen.Daardoor sterven 1,1 miljoen minder pasgeboren baby's en 150.000 minder moeders. Maar in de ontwikkelingslanden hebben 220 miljoen vrouwen, die zwangerschappen willen uit- of afstellen, nog altijd geen toegang tot anticonceptiemiddelen. Mochten ze die middelen wel gebruiken, zouden nog eens 53 miljoen ongeplande zwangerschappen worden voorkomen.

If I had known


Het filmpje "If I had known" toont het verhaal van Beatrice, een Kenyaanse moeder van negen kinderen. Pas na haar negende kind leerde ze anticonceptiemiddelen kennen. Kenya zet sinds 2012 zwaar in op anticonceptie, zodat Elizabeth, de oudste dochter van Béatrice wel kan kiezen wanneer en hoeveel kinderen ze wil.

 

Petitie 'Ik beslis'


Vind jij ook dat ieder meisje en iedere vrouw vrij moet kunnen beslissen of ze zwanger wil worden?
Teken dan de 'I decide' petitie, die the International Planned Parenthood Federation opzette samen met Sensoa, om wereldleiders aan te zetten meer aandacht te schenken aan seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

 
Deel dit artikel