• Jij bent #1van11 ❤
    Jij bent #1van11 ❤

    Eén van de kenmerken van de 11.11.11-campagne blijft de grote diversiteit van de acties. Ook dit jaar was er opnieuw veel creativiteit bij de organisatie van evenementen.

Niet te missen

  • 06 november
    Expo Lectrr
  • 23 november
    Kajaktrail 11.11.11

Cultuur, een motor voor ontwikkeling

Cultuur, een motor voor ontwikkeling

Waar kunst is, is hoop. Mensen zonder kunst zijn als een dode, maar nog steeds rechtopstaande boom. – Ben Okri

Met hun open – en soms ook kritische – blik op kunst en maatschappij, zijn  kunstenaars belangrijke actoren in de ontwikkeling van een land of regio. 11.11.11 is ervan overtuigd dat culturele en artistieke expressie een belangrijke rol kunnen spelen in ontwikkeling.

Bogdan Vanden Berghe , directeur van 11.11.11 formuleert het zo: ‘Ontwikkeling is meer dan eten en drinken. Het gaat om kansen tot zelfontplooiing en participatie. Kortom, het recht op een menswaardig bestaan. Daarom hoort cultuur in het hart van de moderne ontwikkelingssamenwerking’


Regie: Kiripi Katembo Siku
Muziek: Tout Puissant Kimvuka

Bato Congo

Met Bato Congo brachten 11.11.11, KVS en Theater aan Zee ism VAIS ( Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking) Afrikaanse kunstenaars naar Oostende. Hun blik op hun eigen verleden en de dagelijkse realiteit biedt nieuwe inzichten aan de bezoekers. Drie jaar op rij, van 2012 tot 2014 werd een gevarieerd programma aangeboden met muziek, dans, theater, fotografie en een indrukwekkende constructie op de zeedijk.

Coup Fatal

De Congolese contratenor Serge Kakudji en 13 muzikanten uit Kinshasa lieten zich inspireren door klassieke barokmuziek. Al snel ontstond er, onder de leiding van Fabrizio Cassol en Rodriguez Vangama, Coup Fatal, een swingend universum waar barokmuziek op een grandioze manier vermengd werd met rock en jazz, met traditionele en populaire muziek uit Congo.

Lezing Ben Okri: Kan kunst de wereld redden?

De zaal in de KVS te Brussel was donderdag 5 maart 2015 tot de nok gevuld voor de lezing van Ben Okri over de rol van kunst in de hedendaagse maatschappij. Het werd een memorabele avond met een indrukwekkende lezing en een oproep om al onze creativiteit te gebruiken om onze idealen vorm te geven.

 

[Foto Coup Fatal: Chris Van der Burgt]

Deel dit artikel