De voorzitter van het Cubaanse parlement heeft een ontmoeting met de vice-voorzitter van de Belgische Senaat

De Cubaanse parlementsvoorzitter Ricardo Alarcón had op 2 april een ontmoeting in Havana met de vice-voorzitter van de Belgische Senaat, Danny Pieters.

De Europese parlementair zei tijdens hun ontmoeting dat zowel België als Cuba voordeel kunnen halen uit hun respectievelijke ervaringen in het licht van de economische hervormingen in beide landen.

Dany Pieters verklaarde dat hoewel de prioriteiten betreffende de economische veranderingen anders liggen, de twee landen toch wel met gelijkaardige problemen worden geconfronteerd die efficiënt moeten worden opgelost.

Ricardo Alarcón , van zijn kant, erkende dat België een uitzondering is binnen de Europese context wat betreft de relaties met Cuba. Hij verklaarde dat de uitlatingen van solidariteit van Brussel tegenover Havana niet zo frequent voorkomen in andere landen van de regio.

Ricardo Alarcón noemde als voorbeeld de rol van het Belgische parlement die heel belangrijke acties heeft ondernomen in de zaak van de vijf Cubaanse antiterroristen die al sinds 1998 opgesloten zitten in de V.S.

Een video van de ontmoeting kan je hier bekijken

Er staat voor Dany Pieters ook nog een ontmoeting met familieleden van Antonio Guerrero, Fernando González, Gerardo Hernández,  Ramón Labañino en René González op het programma. Deze laatste bevindt zich de komende twee weken op Cuba. Hij heeft een uitzonderlijke toestemming gekregen van rechter Joan Lenard om zijn ernstig zieke broer in Cuba te bezoeken.

Lees meer over solidariteit met Cuba op www.cubanismo.net

Initiatief Cuba Socialista DOOR:

Deel dit artikel