• Jij bent #1van11 ❤
    Jij bent #1van11 ❤

    Eén van de kenmerken van de 11.11.11-campagne blijft de grote diversiteit van de acties. Ook dit jaar was er opnieuw veel creativiteit bij de organisatie van evenementen.

Niet te missen

  • 06 november
    Expo Lectrr
  • 23 november
    Kajaktrail 11.11.11

Dichtbundel 'aZIELzoekers'

Sinds eind 2010 vonden meer dan 3.000 asielzoekers een tijdelijk warme thuis in het noodopvangcentrum van Houthalen-Helchteren. Onder begeleiding van vrijwilliger Jef Lingier en begeleidster Liesbeth Wouters kwamen op dinsdag steevast enkele bewoners samen in een poëzieclub. Daar konden ze schrijven over hun pijn, angsten, moeilijke reis... Maar ook over hun toekomstdromen.

Gedichtenbundel

Een aantal gedichten werden vertaald en verzameld in de dichtbundel aZIELzoekers. Deze gedichtenbundel stelt de lezer in staat om zich in te leven in de situatie van de asielzoekers. De bundel werd op dinsdag 24 januari voorgesteld aan het grote publiek in het noodopvangcentrum.

Hoe bestellen?


De dichtbundel 'aZIELzoekers' kost 5 euro en wordt te koop aangeboden in het noodopvangcentrum van Houthalen-Helchteren (011/71 91 00 of administratie.ocHouthalen-Helchteren@rodekruis.be) of via j.lingier@belgacom.net en de website www.azielzoekers.be. De opbrengst gaat naar de vzw Warm Hart in Houthalen-Helchteren.

Deel dit artikel