• Jij bent #1van11 ❤
    Jij bent #1van11 ❤
    Eén van de kenmerken van de 11.11.11-campagne blijft de grote diversiteit van de acties. Ook dit jaar was er opnieuw veel creativiteit bij de organisatie van evenementen.

Niet te missen

  • 06 november
    Expo Lectrr
  • 23 november
    Kajaktrail 11.11.11

Duurzame revolutie in Brussel en Cuba

g3w filmpje

"Seks, drugs en rock-'n-roll, vroeger was dàt cool. Wie vandaag cool wil zijn, kweekt eigen biogroenten. Hip, hipper, hipst. Of zit er toch meer achter?"

Zó begint de intro bij dit nieuwe groene filmpje. Deze video die toont hoe we van een zachte revolutie in Brussel naar een echte duurzame revolutie kunnen overstappen, zoals in Cuba.

Hoe kan lokale landbouw een vorm van verzet zijn tegen de grote agrarische conglomeraten?

Cuba heeft al jaren ervaring in lokale landbouw: 70% van de biologische groenteteelt komt uit eigen land.  En in Brussel ontstaan veel kleine lokale initiatieven.

G3W ziet graag wat anders voor een economische systeem dat weinig respect heeft voor mens en milieu. Ontbossing, uitbuiting van natuurlijke grondstoffen,  verspilling van drinkwater... de gevolgen van ons huidige economiebeleid zijn desastreus voor het klimaat.

Wereldwijd zoeken mensen naar leefbare alternatieven. Hier in België maar ook in Cuba. Enkel met steun van de overheid, zoals het geval van Cuba toont, kan men duurzame resultaten boeken.


Deze video werd gerealiseerd door Docwerkers.

 

Deel dit artikel