• Jij bent #1van11 ❤
    Jij bent #1van11 ❤
    Eén van de kenmerken van de 11.11.11-campagne blijft de grote diversiteit van de acties. Ook dit jaar was er opnieuw veel creativiteit bij de organisatie van evenementen.

Niet te missen

  • 06 november
    Expo Lectrr
  • 23 november
    Kajaktrail 11.11.11

Kom naar de mondiale cafés in Kortrijk

mondiaal cafe
Volg je mondiale, actuele thema's graag op de voet? Zin om een avond op café te combineren met het luisteren naar vurige pleitbezorgers? Dan zijn de mondiale cafés zeker iets voor jou.
 


Provincie West-Vlaanderen en 11.11.11 organiseren in Kortrijk een reeks van 3 mondiale cafés. In een gezellige sfeer gaan één of meerdere gasten dieper in op een mondiaal thema. Het gesprek wordt afgewisseld met filmfragmenten van de gast, en een aantal rubrieken waarbij Kortrijkse organisaties of personen aan bod komen.

Praktisch:

De gastheer is telkens Stijn Vercruysse (VRT). Inkom is gratis.
Graag inschrijven via het inschrijvingsformulier.
Meer informatie:  west-vlaanderen@11.be of 051 24 06 13 of pnzc@west-vlaanderen.be of 051 26 50 54.

Dinsdag 22 april, 20u
Jozef dewitteMigratie, een bedreiging of verrijking?
Jozef Dewitte
VC Mozaïek, Overleiestraat 15A, Kortrijk

Jozef De Witte is al bijna tien jaar directeur van het Belgisch Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR).

Ziet hij een verandering in de manier waarop we naar migranten kijken? Wordt migratie ervaren als een bedreiging of is het eerder een verrijking voor onze samenleving? En worden die positieve effecten niet te veel onderbelicht?

Meer info en inschrijven.
bogdan vandenberghe jan goossensMaandag 5 mei, 20u
Cultuur en ontwikkeling
Bogdan Vandenberghe en Jan Goossens
Café Congo, Veldstraat 158, Kortrijk


Bogdan Vandenberghe (foto links) is directeur van 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Hij kent de Noord-Zuidsector en -thema's als zijn broekzak. 

Jan Goossens (foto rechts) ziet als artistiek leider van de KVS cultuur vooral als een maatschappelijk project. 
Ze sloegen de voorbije jaren de handen in elkaar om te werken aan een gezamelijk programma rond cultuur en ontwikkeling.

Is cultuur luxe in een context waar mensen nauwelijks in hun elementaire behoeftes kunnen voorzien? Is cultuur een instrument voor ontwikkelingssamenwerking of is cultuur een fundament waarop je al de rest bouwt?

Meer info
en inschrijven.peter wollaertDinsdag 20 mei, 20u
Ondernemen in en met het Zuiden
Peter Wollaert
Ondernemerscentrum, Leiestraat 22, Kortrijk

Peter Wollaert (Business Vlerick School) was jarenlang voorzitter van Kauri vzw en kent als geen ander de wereld van ngo's én bedrijven.

Op welke manier kunnen bedrijven hun engagement opnemen in en met het Zuiden? Welke kansen en valkuilen zijn er voor een intensere samenwerking tussen ngo's en de private sector? Met welke grenzen moeten we rekening houden of is the sky the limit?

Meer info en inschrijven.
 

 

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel