• Jij bent #1van11 ❤
    Jij bent #1van11 ❤

    Eén van de kenmerken van de 11.11.11-campagne blijft de grote diversiteit van de acties. Ook dit jaar was er opnieuw veel creativiteit bij de organisatie van evenementen.

Niet te missen

  • 06 november
    Expo Lectrr
  • 23 november
    Kajaktrail 11.11.11

Verslag 11.debat met Ben Okri

English version

De zaal in de KVS te Brussel was donderdag 5 maart tot de nok gevuld voor de lezing van Ben Okri over de rol van kunst in de hedendaagse maatschappij. Het werd een memorabele avond met een indrukwekkende lezing en een oproep om al onze creativiteit te gebruiken om onze idealen vorm te geven.

Hier kan u de volledige lezing, die hij speciaal voor 11.11.11 schreef herbekijken (opgesplitst in twee delen).

  • Sofie Van Pelt, één van de aandachtige toeschouwers, bezorgde ons een verslag van deze avond dat we u niet willen onthouden.
    Je kan het hier lezen.
  • Alexandre Mestag en Parfait Manza, studenten Journalistiek van de Erasmus Hogeschool Brussel, maakten een sfeerverslag van de avond.
    Dat kan je hier lezen.

Meer lezen

Ben Okri was veelvuldig in de media in de periode dat hij in België was voor deze lezing.

Biografie

Ben Okri werd op 15 maart 1959 geboren in Nigeria. Zijn ouders emigreerden naar Groot-Brittannië toen hij amper anderhalf jaar oud was, en keerden terug toen hij zeven was. Hij maakte de Nigeriaanse burgeroorlog mee in het getto van Lagos en verhuisde op 19-jarige leeftijd weer naar Engeland.

Zijn doorbraak als schrijver kwam er in 1991, toen hij met 'De hongerende weg' de prestigieuze Booker Prize won.

Zijn meest recente boek, dat verscheen in in het  najaar 2014, is 'The age of magic'.

Ben Okri is een veelzijdig schrijver. Hij publiceerde zowel romans, poëzie, kortverhalen en essays. Maar ook theater en filmteksten behoren tot zijn repertoire.

Voor de nieuwe film van de Belgische regisseur Peter Kruger, 'N-The Madness of Reason', schreef hij alle teksten.

Ben Okri wordt beschouwd als een van de belangrijkste, levende schrijvers uit Afrika.

Dit debat werd georganiseerd door 11.11.11 i.s.m. KVS en MO*
Logo's 11.11.11, KVS en MO*

Bibliografie:

2014    The age of magic, Head of Zeus (roman)
2012    Wild, Rider Books (gedichten)
2011    A Time for New Dreams, Rider Books (non-fictie)
2009    Tales of Freedom, Rider Books (gedichten)
2007    Starbook, Rider Books (roman)
2002    In Arcadia, Weidenfeld & Nicolson - Nederlandse vertaling 'In Atcadië' (roman)
1999    Mental Fight, Phoenix House – Nederlandse vertaling 'Gevecht in de geest' (gedichten)
1998    Infinite Riches, Phoenix House - Nederlandse vertaling 'Onmetelijke rijkdom' ( roman)
1997    A Way of Being Free, Phoenix House - Nederlandse vertaling 'Een vorm van vrijheid' ( non-fictie)
1996    Dangerous Love, Phoenix House - Nederlandse vertaling 'Een gevaarlijke liefde' (roman)
1995    Birds of Heaven, Orion (non-fictie)
1995    Astonishing the Gods, Phoenix House – Nederlandse vertaling 'De onzichtbare' (roman)
1993    Songs of Enchantment, Cape – Nederlandse vertaling 'Toverzangen' ( roman)
1992    An African Elegy, Cape (gedichten)
1991    The Famished Road, Cape – Nederlandse vertaling 'De hongerende weg' (roman)
1988    Stars of the New Curfew, Secker & Warburg  – Nederlandse vertaling 'Roodbestoven stad' (verhalen)
1986    Incidents at the Shrine, Heinemann (verhalen)
1981    The Landscapes Within, Longman (roman)
1980    Flowers and Shadows, Longman (roman)

Wil je op de hoogte blijven van de debatten en lezingen die 11.11.11 organiseert?
Geef ons een seintje via debat@11.be

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels