Memisa een kwarteeuw jong!Memisa viert dit najaar haar vijfentwintigjarig bestaan. Met een gospelconcert, een wetenschappelijk seminarie over het omgaan met complexiteit binnen gezondheidszorgsystemen en een heus verjaardagsfeest viert ze dit zilveren jubileum!


Het startschot van de festiviteiten wordt gegeven op donderdag 21 november in de Basiliek van Koekelberg. Die dag laten er onder de noemer 'Gospel for Life' meer dan 100 koristen hun stem horen ten voordele van Memisa. Onder leiding van Didier Likeng en ondersteund door talrijke getalenteerde muzikanten zullen zij, samen met u, zingen over vrijheid, hoop en solidariteit.

Bovendien worden zij begeleid door de 'Gospel Wings Quartet'. Deze 4 solisten zijn gekend als de beste uit de gospel wereld. Dit alles staat garant voor een twee uur durend spektakel vol sensatie en emotie. De opbrengst van het concert op 21 november 2013 gaat naar de projecten van Memisa.

Een week later, op donderdag 28 november, vindt in het Brusselse Egmontpaleis het academische seminarie "Healthy answers to complexity: Are we able to move beyond the control panel?" plaats.
In dit seminarie, dat georganiseerd wordt op initiatief van Be-cause Health in samenwerking met Medicus Mundi International en Memisa, worden ervaringen en ideeën uitgewisseld om tot een beter begrip en omgaan te komen van complexe omgevingen zoals het gezondheidszorgsysteem.

Op vrijdag 29 november tenslotte gaat in Espace Jacquemotte, te hartje Brussel, het eigenlijke verjaardagsfeest door.

De partners van Memisa uit het Zuiden en het Noorden staan op deze dag centraal en getuigen er over wat Memisa voor hun projecten betekent. Uit het Zuiden zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn van projecten uit DR Congo, Burundi, Congo Brazzaville, Benin, Mauritanië en India.

Ook verschillende partners van het solidariteitsproject 'Ziekenhuis voor Ziekenhuis' zullen vertegenwoordigd zijn. De volledige lijst van de aanwezige partners met een korte biografie vindt u hieronder. Deze partners uit het Zuiden zijn beschikbaar voor interviews op woensdag 27 november.


Meer info:

Wenst u een interview met één van deze partners? Aarzel niet ons te contacteren. 
Contact: Kris.van.kerkhoven@memisa.be
02/454 15 49

Memisa DOOR:

Deel dit artikel