• Jij bent #1van11 ❤
    Jij bent #1van11 ❤

    Eén van de kenmerken van de 11.11.11-campagne blijft de grote diversiteit van de acties. Ook dit jaar was er opnieuw veel creativiteit bij de organisatie van evenementen.

Niet te missen

  • 06 november
    Expo Lectrr
  • 23 november
    Kajaktrail 11.11.11

MO* journalist Kristof Clerix wint VVOJ-aanmoedigingsprijs voor onderzoeksjournalistiek

 

Op donderdag 1 december werden in Amsterdam de VVOJ-prijzen voor onderzoeksjournalistiek 2005 uitgereikt.

Voor het eerst werd dit jaar ook een aanmoedigingprijs uitgereikt. Winnaar is journalist Kristof Clerix. Hij ontving deze prijs voor zijn artikel in het mondiale maandblad MO*, 'From Brussels with Love', over de activiteiten van buitenlandse inlichtingendiensten in België. U kan dit artikel hier nog eens lezen. Kristof Clerix kreeg een oorkonde en een geldprijs van 750 euro.

Andere winnaars waren John Schoorl en Jan Meeus van de Volkskrant voor hun productie 'De veiligheidsdiensten en het terrorisme'. De prijs voor de beste audiovisuele inzending ging naar fotograaf Kadir van Lohuizen voor zijn fotoboek 'Diamond Matters'.

 
De jury maakte een keuze uit 37 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen. De producties werden allen gepubliceerd of uitgezonden tussen 1 april 2004 en 1 april 2005.

 

De jury bestond dit jaar uit: Gerard van Westerloo (voorzitter), Rik van Cauwelaert, Harm van den Berg, Yvonne Gnirrep en Ineke Jungschleger. In haar juryrapport roemt de voorzitter de vele inzendingen van hoge journalistieke kwaliteit. Slechts enkele inzendingen voldeden echter aan de eisen die de jury stelt specifiek aan onderzoeksjournalistiek. Het juryrapport is na te lezen op www.vvoj.be .

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel