Noodoproep voor de Caraïben

Oxfam lanceert een oproep voor humanitaire hulp aan Cuba en Haïti na de recente natuurramp.

In minder dan 3 weken raasden vier orkanen over de Caraïben: Fay, Gustav, Hanna en Ike. Haïti en Cuba werden het zwaarst getroffen. Er vielen meer dan 300 doden en er is grote schade aan de landbouwsector, huizen, scholen, ziekenhuizen, fabrieken en opslagplaatsen.

In Haïti maakten de orkanen meer dan 300 doden, 600.000 mensen verloren hun hebben en houden.Een groot deel van de oogst werd vernield, 20.000 huizen werden verwoest. Oxfam-Solidariteit is op het terrein en werkt aan het heropstarten van de landbouw in het noorden van het land, omdat men vreest voor een voedseltekort.

Op Cuba vielen slechts 7 doden, dankzij de efficiëntie van de civiele bescherming die 2,6 miljoen mensen evacueerde. Maar de materiële schade is enorm: 500.000 huizen werden beschadigd of vernield, waardoor meer dan 2 miljoen mensen getroffen zijn door de ramp. Langs de kusten ging 70% van de oogsten verloren.

Oxfam is ter plaatse en verdeelt noodpakketten aan de armste families. Ze krijgen elk een hulppakket met 2 matrassen, 4 lakens, 2 handdoeken en 1 waterton van 100 liter. Een dergelijk pakket kost 100 euro.

Partners in Cuba en Haïti hebben uw steun nodig.
Help ons voldoende geld in te zamelen om de getroffen bevolking hulp te bieden. Schrijf een gift over op ons rekeningnummer 000-0000028-28 met de mededeling “9096 – noodhulp Caraïben” of maak online een gift over. Dank voor uw steun!Deel dit artikel