Oxfam en Cirque du Soleil samen voor een andere wereld

Voor de zesde keer al geniet Oxfam-Solidariteit van de gulle steun van Cirque du Soleil in de vorm van een benefietvoorstelling. De opbrengst gaat naar Oxfam-acties gericht op jongeren.

Deze uitzonderlijke vertoning van het gloednieuwe spektakelstuk Varekai gaat door op zaterdag 8 december te Antwerpen om 20u. Opgelet, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, snel zijn is de boodschap!  

  

Dit jaar gaat de opbrengst van de steun van Cirque du Soleil naar:

  • de Cubaanse vereniging TTIB (Atelier voor verandering in de wijk) die in Havanna activiteiten organiseert om jongeren te laten deelnemen aan het gemeenschapsleven via culturele projecten: door muzieklessen, door allerlei workshops (rock, keramiek,...), door de organisatie van een reggaefestival door de jongeren zelf, door het creëren van een ontmoetingsplaats voor de jeugd,...
  • de activiteiten in Mozambique van Forum Mulher (FM) en Women and Law in Mozambique (WLSA). Zij sensibiliseren jongeren in het secundair onderwijs rond het thema geweld op vrouwen. Door debatten, toneelvoorstellingen en discussiegroepen, maar ook door zelf te werken aan informatie en documentatie, leren jongeren tussen 12 en 18 het probleem rond geweld op vrouwen beter te herkennen en te begrijpen.
  • een derde project wordt nog gekozen in overleg met Cirque du Soleil en zal zeker in dezelfde lijn liggen (gericht op jongeren).

Meer info over Varekai? Surf naar de site van Cirque du Soleil

Praktische info:
Varekai – Benefietspektakel Oxfam-Solidariteit / Cirque du Soleil
Zaterdag 8 december 2007 – 20u
Gedempte Zuiderdokken – Vlaamse Kaai - 2000 Antwerpen.

Tickets:
Categorie 1: € 78 (+ verzendingskosten)

Bestellen:
- Via internet: ga naar de website www.sherpa.be, kies daar de datum en het aantal gewenste plaatsen en volg de instructies op het scherm.
- Telefonisch: 070/223.230. 7 dagen op 7 van 8u tot 22u, vergeet niet te vermelden dat u reserveert voor het benefietspektakel voor Oxfam-Solidariteit. Europese Première! Cirque du Soleil lanceert de Europese tournee van Varekai te Antwerpen.

Diep in het bos, op de top van een vulkaan, bestaat een uitzonderlijke wereld - een wereld waar iets anders mogelijk is. Die wereld heet Varekai. Een eenzame jongeman komt uit de lucht vallen en het verhaal van Varekai begint. De jongeman komt terecht in de schaduw van een magisch bos, een caleidoscopische wereld bevolkt door excentrieke wezens. Hij begint aan een avontuur dat zowel absurd als buitengewoon is. Op deze dag waar tijd geen rol speelt, op deze plek van onbegrensde mogelijkheden, begint een betoverende herontdekking van het leven.

Oxfam-Solidariteit DOOR:

Deel dit artikel