Pax Christi verontrust over ontvoering Abdul Achmadov, broer choreograaf dansgroep Daimohk (Sfinks)

Gisteren werd Pax Christi Vlaanderen door Memorial, één van de gezaghebbendste mensenrechtenorganisaties van Rusland, op de hoogte gebracht van de verdwijning van Abdul Ajubovich Achmadov, geboren in 1962. Hij werd op vrijdag 10 maart 2006 omstreeks 17u. uit zijn huis meegenomen door onbekende mannen.


Vorig jaar hadden wij de eer om de Tsjetsjeense Kinderdansgroep Daimohk te mogen ontvangen in België, waar zij twee schitterende concerten gaven op het Sfinks festival in Boechout. Het publiek was laaiend enthousiast: een echte revelatie. De choreograaf van Daimohk is Ramzan Achmadov, de broer van Abdul. Wij zijn daarom zeer bezorgd over het lot van deze man.

Wij willen daarom aan de Russische authoriteiten en het parket in Grozny, hoofdstad van Tsjetsjenië, vragen dat alle maatregelen worden genomen opdat Abdul veilig aan zijn familie kan worden terug gegeven. Als hij misdaden zou hebben begaan, moet de politie hem arresteren. De politie is daarbij verplicht zichzelf te identificeren en de reden van arrestatie op te geven. Als burger van de Russische Federatie, heeft Abdul grondwettelijke rechten. Wij rekenen dan ook op de integriteit van de Tsjetsjeense overheid en hopen op een onderzoek naar de ware toedracht van deze onrustwekkende verdwijning.

Deze vraag is overgemaakt aan de Belgische en Russische overheid.

Voor meer informatie: Annemarie Gielen

 

Pax Christi DOOR:

Deel dit artikel

       

Niet te missen