Persuitnodiging: Haïti 1 jaar na de aardbeving

Op 12 januari 2010 werd Haïti door een zware aardbeving getroffen, de ergste naoorlogse ramp. In minder dan een minuut tijd verloren meerdere honderdduizenden mensen hun leven, viel er een veelvoud aan gewonden en stortten talloze gebouwen en woningen in of werden onleefbaar. De natuurramp betekende een zoveelste tegenslag voor het al straatarme en onstabiele land. Een grote internationale solidariteit kwam op gang…

Een jaar later maken we een balans op: waar staat Haïti nu? Hoe organiseren de mensen zich, de organisaties en de samenleving? Hoe hebben de regering en de Haïtiaanse politici de crisis aangepakt? Welke rol nam de internationale gemeenschap op zich, met de EU als ons nabije speler? Waaraan werd het donorgeld besteed en hoe efficiënt gebeurde dit? Hoe ging Broederlijk Delen te werk?

Op al deze vragen probeert Georges WEIRLEIGH vanuit zijn ervaringen en actief lid van de Haïtiaanse civiele maatschappij een antwoord te geven.

Georges is een Haïtiaans academicus, die zich specialiseerde in landbouweconomie. Hij is één van de oprichters van ITECA, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen die al 32 jaar lang arme boeren ondersteunt en begeleidt.

Georges Weirleigh is te gast bij de Haiti Support Group London, een organisatie van de internationale civiele maatschappij, die de stem wil versterken van progressieve organisaties van de Haïtiaanse civiele maatschappij, door lobbywerk, campagnes en educatie.

Graag nodigen Broederlijk Delen en de Haiti Support Group u uit op hun gemeenschappelijke persconferentie

Wanneer? dinsdag 11 januari 2011 om 11u15
Plaats: Broederlijk Delen, Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel.
Programma:
11:15   Ontvangst
11:30   Verwelkoming door Karel Ceule (Broederlijk Delen) en Christian Wisskirchen (Voorzitter Haiti Support Group)
11:35   Het heropbouwproces in Haïti (Georges Weirleigh, ITECA, Haïti)
11:50   Hoe heeft Broederlijk Delen het extra geld voor Haïti besteed? (Rhoddy Petit, regioverantwoordelijke van Broederlijk Delen voor Haïti.)
11:55   Mogelijkheid tot vragen
12:15   Receptie met broodjes

Na afloop is er gelegenheid voor persoonlijke interviews.

Gelieve uw komst te melden via nathalie.vaneeden@broederlijkdelen.be

Deel dit artikel