• Jij bent #1van11 ❤
    Jij bent #1van11 ❤
    Eén van de kenmerken van de 11.11.11-campagne blijft de grote diversiteit van de acties. Ook dit jaar was er opnieuw veel creativiteit bij de organisatie van evenementen.

Niet te missen

  • 06 november
    Expo Lectrr
  • 23 november
    Kajaktrail 11.11.11

Toestand in Oost-Congo even erg als in 2008, zegt Oxfam International

De humanitaire situatie in Oost-Congo is niets verbeterd sinds 2008, zegt Oxfam International op 7 april. De organisatie voert de hulpverlening op en dringt aan dat de VN zorgt voor extra troepen in Noord- en Zuid-Kivu om 150.000 nieuwe vluchtelingen te beschermen.

"We moeten dringend zorgen voor meer hulp, met drinkwater en sanitaire voorzieningen, voor de nieuwe vluchtelingen, zegt Oxfam International. Volgens VN-cijfers zouden 250.000 mensen in de provincies Noord- en Zuid-Kivu op de vlucht geslagen zijn sinds midden januari, na een militaire operatie tegen de rebellen van het FDLR.

Dat cijfer komt overeen met het aantal vluchtelingen van de voorbije herfst toen er intense gevechten uitgebroken waren. En de nieuwe vluchtelingen bevinden zich in veraf gelegen, moeilijk bereikbare gebieden, zei de internationale humanitaire organisatie.


Deel dit artikel