Wereldbijeenkomst Pax Christi International in Torhout

Van 30 oktober tot 4 november 2007

Van 30 oktober tot 4 november 2007 heeft in het diocesaan centrum Groenhove in Torhout en in het Brugse de driejaarlijkse Wereldbijeenkomst van Pax Christi International plaats .

Tijdens de bijeenkomst neemt de organisatie afscheid van algemeen secretaris Etienne De Jonghe, die op het einde van dit jaar de fakkel doorgeeft aan Claudette Werleigh uit Haïti, die uiteraard ook op de bijeenkomst aanwezig zal zijn.

De World Assembly wordt opgeluisterd door een orgelconcert voor Vrede door Ignace Michiels, op vrijdag 2 november om 20 u. in de Sint-Salvatorkathedraal van Brugge. Op zondag 4 november 2007, om 10 u. 30 sluit de Wereldbijeenkomst af met een feestelijke eucharistieviering, voorgegaan door Mgr. Vangheluwe en andere bisschoppen van Pax Christi International, eveneens in de kathedraal van Brugge.


Er komen 125 gedelegeerden samen uit alle continenten en uit meer dan vijftig landen. het thema is Herinneren - Herbevestigen - Hernieuwen. In alle delen van de wereld werd de bijeenkomst voorbereid. Nu zullen we de lijnen die werden uitgezet samen verder uitwerken en ontwikkelen voor de komende jaren.

de huidige internationale voorzitter Michel Sabbah, patriarch van Jeruzalem, wordt bij het einde van de bijeenkomst opgevolgd door twee co-voorzitters (een nieuwigheid in de Pax Christi-geschiendenis) Laurent Monsengwo, aartsbisschop van Kisangani, DR Congo en door Marie Dennis uit de VSA.

Meer informatie voor de pers: 0474 900 836

 

 

 

Deel dit artikel

       

Niet te missen