19 jaar vrijwilliger

Afscheid van Paul, in de tuin, met taart
Paul
Paul en onze directeur, Vincent Slypen

Op de laatste echte zomerdag van 2011 vierden we het afscheid van de vijfenzeventigjarige Paul Franck uit Namen, die 19 jaar als vrijwilliger voor Handicap International heeft gewerkt. "Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen om het werk van Handicap International onder de aandacht te brengen", blikt hij terug.

Paul begon in 1992 als vrijwilliger. Eerst bij de policy unit, die op dat moment vooral werkte rond landmijnen. Als ex-militair kende hij dat thema goed. Hij hoorde de stichter van Handicap International vertellen over de gruwelijke gevolgen van landmijnen en over hoe de organisatie ongevallen probeert te voorkomen en slachtoffers helpt. "Dat raakte mij", vertelt Paul.

In 1994 trok hij samen met onze huidige directeur Vincent Slypen op verkennende missie naar Ivoorkust. Hij ging mee als expert om er een project op te starten.

Later ontmoette Paul in zijn thuisstreek een vrijwilliger die promotie maakte voor Handicap International. Hij besloot dat ook te doen en kwam zo bij het departement communicatie terecht. Paul ging naar scholen, organiseerde infoavonden en in zijn kennissenkring kwam iedereen meer te weten over Handicap International.

Paul nodigde op zo'n infoavond in het Naamse weleens zijn zoon Bernard uit. Bernard werkt immers voor Handicap International. "Niet toevallig", aldus Paul. Onlangs nog ging Bernard als kinesitherapeut naar de vluchtelingenkampen in Dadaab.

"Ik ben blij dat ik mij samen met mijn vrouw zolang heb kunnen inzetten voor Handicap International. Als ik in mijn thuisstad ben en merk dat mensen me aanspreken over Handicap International, dat ze de organisatie kennen, dan doet dat goed", besluit Paul.

We willen Paul bij deze nog eens bedanken en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel