Alterfin cvba wint een Fairtrade@Work Award

MAX HAVELAAR 2009

Fairtrade@Work laat 150.000 werknemers proeven van Fairtrade
Onthaalvader krijgt speciale vermelding

Brussel, 4 mei 2009. Werkgevers aanzetten Fairtradeproducten op hun werkvloer te introduceren. Dat is waar Max Havelaar met de actie Fairtrade@Work naar toe wil. Deze actie, in samenwerking met Vacature, vindt plaats op donderdag 7 mei. Sodexo, Fortis, Alterfin, Ethias, Stad Antwerpen, Solvay, Standaard Boekhandel Leuven, het Instituut voor Tropische Geneeskunde, SBS (5TV en VT4) en Akkanto vullen de actie op de meest originele wijze in en ontvangen daarvoor een Fairtrade@Work Award. Daarnaast zijn er nog zo’n 200 deelnemende bedrijven, gemeenten en organisaties én 1 onthaalvader.

Fairtrade enthousiasmeert, zoveel is duidelijk. Ruim 200 bedrijven, openbare besturen en verenigingen meldden zich aan om deel te nemen aan de 3editie van Fairtrade@Work op 7 mei. Dankzij de samenwerking met de cateringbedrijven ISS, Aramark en Sodexo hebben veel bedrijven ingeschreven op een Fairtrademaaltijd. Samen zijn ze goed voor zo’n 150.000 werknemers. En de variatie is groot. Van een enthousiaste onthaalvader die kinderen en ouders gaat verwennen tot een bank die op 7 mei al haar 23.000 werknemers en de klanten sensibiliseert.
 
Overal worden werknemers in de watten gelegd en geïnformeerd. Klassiekers zijn de Fairtradeontbijten en maaltijden, maar ook zelfgemaakte Fairtradesmoothies en soepen staan op het menu. Lokale producten van hier worden gecombineerd met Fairtrade uit het Zuiden. Met folders, films, intranet en infostanden wordt er geïnformeerd. Eén organisatie waagt zich zelfs aan remakes van bestaande reclamespotjes, een andere gaat dan weer het Fairtradegehalte testen van de Brusselse cafés. Bij VT4 presenteert Roos Van Acker voor één keer in een outfit van Fairtradekatoen. En menig werknemer gaat die dag naar huis met producten of ideeën voor Fairtrade@Home ... 
 
Daarmee is het Zuiden uiteindelijke winnaar, en dat is wat echt telt voor Max Havelaar, initiatiefnemer van de actie. “Hoe meer werkgevers kiezen voor Fairtradeproducten op het werk en hoe meer werknemers dit voorbeeld thuis volgen, hoe meer boeren en landarbeiders kunnen werken aan een menswaardig bestaan en een betere toekomst”, zegt Lily Deforce, algemeen directeur van Max Havelaar.

Alterfin, Wendy Schats, 02 538 58 62, wendy.schats@alterfin.be

Alterfin DOOR:

Deel dit artikel