Dierenartsen Zonder Grenzen geselecteerd voor Standaard Solidariteitsprijs

Iedere zomer organiseert de krant De Standaard de Standaard Solidariteitsprijs. Hierin stellen non-profitorganisaties zichzelf voor in een goedgemaakte, catchy advertentie. Van alle inzendingen stelt De Standaard de 24 sterkste deze zomer voor op de opiniepagina’s van de krant. Ook Dierenartsen Zonder Grenzen werd dit jaar weer geselecteerd.

"Wat moet een geit in Afrika doen om uw aandacht te krijgen?" Met die slogan neemt Dierenartsen Zonder Grenzen dit jaar deel aan de Standaard Solidariteitsprijs. De bijhorende foto toont een geit in een Afrikaans dorp, die zich met afval verkleed heeft als olifant. Want ook al is het mooi dat we in Vlaanderen smelten voor een pasgeboren olifantje, er zijn nog andere dieren die onze aandacht evenveel nodig hebben als de sterren van de dierentuin. De jury van de Solidariteitsprijs was in ieder geval overtuigd van onze boodschap, en selecteerde ze uit de bijna honderd inzendingen. De advertentie verscheen op 15 juli paginagroot in De Standaard; op 14 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. De allerbeste van de 24 geselecteerde advertenties mag na de zomer nog vier keer paginagroot adverteren in de krant.

Het is voor Dierenartsen Zonder Grenzen al de derde nominatie. Ook in 2006 en 2007 verwierven we advertentieruimte in de krant. Bekijk alle advertenties op www.standaard.be/extra/solidariteitsprijs2009/.

Over Dierenartsen Zonder Grenzen

In Afrikaanse gebieden, waar het nauwelijks regent of waar oorlog heerst, overleven miljoenen mensen dankzij hun vee. Geiten, koeien, kamelen en kippen leveren melk en eieren, ze zorgen voor trekkracht en bemesting van de akkers en zijn een belangrijke motor van de lokale economie. Alleen: diergeneeskundige hulp is er vaak onbestaande. En wanneer de kudde sterft, is het hele dorp in gevaar. De ngo Dierenartsen Zonder Grenzen bouwt diergeneeskundige netwerken uit in de meest afgelegen streken van Afrika. Door het vee te genezen, gaat de organisatie samen met de lokale bevolking de strijd aan tegen honger en armoede.
www.dierenartsenzondergrenzen.be

Deel dit artikel