Familiale veeteelt onder de loep


Familiale landbouw Dierenartsenzg

Op 17 april was het de Internationale Dag van de Boerenstrijd. Op deze speciale dag en in het Internationale Jaar van de Familiale Landbouw, lanceerde Dierenartsen Zonder Grenzen een beleidsdossier over familiale veeteelt.

Op 17 april 1996 werden in Brazilië 19 landloze boeren vermoord, die toegang vroegen tot grond en rechtvaardigheid. Bijna 20 jaar na deze datum, voeren kleine landbouwers, rondtrekkende veehouders en familiale boeren nog steeds een strijd om te overleven. Dierenartsen Zonder Grenzen wil dan ook op deze dag de cruciale rol van kleine veehouders in de wereldwijde strijd tegen honger, armoede en klimaatverandering onder de aandacht te brengen.

2014 is ook het Internationale jaar van de familiale landbouw. 1,5 miljard mensen op deze aardbol leven van de familiale landbouw en veeteelt. Maar wat is dat nu juist, familiale veeteelt? En waarom is familiale veeteelt zo belangrijk? Lees er alles over in ons beleidsdossier Veehouderij 2.0.: familiale veeteelt.

Dierenartsen Zonder Grenzen geeft in zijn eerste policy brief meer uitleg over wat familiale landbouw betekent voor onze organisatie en waarom we, als consumenten en beleidsmakers, familiale veehouders meer zouden moeten ondersteunen.

Deel dit artikel