Ketnet Koeienactie: Ketnet maakt kinderen bewust van belang van veeteelt in ontwikkelingslanden

Vanaf 4 oktober – Werelddierendag – voert Ketnet actie om kinderen bewust te maken van het belang van veeteelt in ontwikkelingslanden. Wrapper Kristien Maes trok met Ketnetter Yona (12) en Dierenartsen Zonder Grenzen naar het Afrikaanse Niger om met eigen ogen te zien wat het belang van de veeteelt, meerbepaald de koe, voor een Nigerees gezin is.

Voor Vlaamse kinderen is een koe maar een koe. Maar voor de kinderen in Niger, betekent een koe veel meer. Ketnet start met een heuse humanitaire sensibiliseringsactie. Wrapper Kristien wilde weten waarom koeien zo belangrijk zijn in ontwikkelingslanden. Ze ging samen met Jona naar Niger, een groot, droog en arm land in Midden-Afrika. Op 8 november kent de actie zijn hoogtepunt met  Ketnetkoeiendag, een hele televisiedag in het teken van de koe. Om de actie in Vlaanderen te doen leven, vraagt Ketnet de kinderen hun goed hart te laten zien door grote koeien te knutselen. De vijf mooiste koeien dingen mee naar de titel van ’Miss Koe’ op Ketnetkoeiendag op 8 november, de apotheose van de Ketnetkoeienactie.

Fases van de actie
- Zaterdag 4 oktober: lancering van de actie met oproep aan de kinderen om zelf een koe te ontwerpen en in elkaar te knutselen.
- Zaterdag 11, 18 en 25 oktober: een informatieve reportage in ‘De week van Karrewiet’ en vergelijkende reportages in de wrap, met nadien een leuke studiogast en een stand van zaken van de knutselactie.
- Ketnetradio en Ketnet.be volgen de actie ook op de voet. Kinderen en hun begeleiders kunnen op de website terecht voor meer informatie over de projecten.

- Woensdag 15 en zaterdag 25 oktober: inzamelmoment van geknutselde koeien in verschillende provincies. 
- Zaterdag 8 november: Ketnetkoeiendag: een slotshow met BV’s en de verkiezing van ‘Miss Koe’
- KetnetFreezzz tijdens de kerstvakantie: tentoonstelling van ‘Miss Koe’ en haar levensgrote evenbeeld.

 

Lees het volledige persdossier, met interviews van Kristien en Yona, op www.dzg-belgium.org

Het dagboek van Kristien in Niger kan je nalezen op www.ketnet.be

Voor meer informatie, mail a.kokken@vsf-belgium.org

Deel dit artikel