Muzikaal Togolees sprookje op 10/11 in Brussel

Flyer voorstellingDrie Togolese artiesten brengen op zaterdag 10 november het muzikale sprookje 'Le génie de la forêt' in het Zuidpaleis in Brussel. Het drietal is in België voor het uitwisselingsproject 'Solidaire organisaties' van Handicap International.

Organisaties van en voor mensen met een handicap zijn de spil van het project. Handicap International brengt Belgische organisaties en organisaties uit het Zuiden samen om te werken rond de rechten van mensen met een handicap. Dat gebeurt onder meer via uitwisselingen.

Op dit moment is het de beurt aan de Togolese organisatie Tibi, een partner van Horizon 2000 uit Charlerloi, om naar België te komen. Beide organisaties sensibiliseren de samenleving over handicaps via theater. 'Onze leden zijn zowel mensen met als zonder handicap. Het is belangrijk om mensen zonder handicap te sensibiliseren, want traditioneel verwerpt onze samenleving gehandicapten. Ze worden bekeken als paria's', zegt Razak, voorzitter van Tibi. Razak en twee andere leden van Tibi, Judith en Raf, zullen de komende week de leden van Horizon 2000 en verschillende van haar partnerorganisaties ontmoeten.

Met 'Le génie de la forêt' wil Tibi het Belgische publiek informeren over hoe het is om in Togo met een handicap te leven. Het stuk is gebaseerd op twee sprookjes en een gedicht en gaat over een arme geest, die eenzaam door het bos dwaalt. Hij heeft geen armen of benen, maar beschikt over een onvoorstelbare kracht. Op een dag komt hij te weten dat er een huwbare prinses is. De geest wil haar leren kennen en met haar trouwen. Alle inwoners van het bos helpen hem om zijn droom waar te maken. 'Na onze voorstelling krijgen we steevast positieve reacties. Wanneer we op het podium staan, zie je niet meer dat we een handicap hebben. De kwaliteit van ons werk, dat is wat telt', besluit Razak.

Hier vind je de Facebookpagina van het evenement: http://www.facebook.com/events/485198118168069/.

Tot zaterdag!BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel