Scars of War in Brussel

Scars of war

Voor Scars of War sloegen Handicap International en In Flanders Fields Museum de handen in elkaar. Scars of War legt een link tussen actuele conflicten in de wereld, waar nog steeds landmijnen en clustermunitie worden gebruikt, en de impact van niet-ontplofte munitie uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. 98% van de slachtoffers zijn burgers

In de Westhoek worden, bijna een eeuw na de Eerste Wereldoorlog, nog steeds tien explosieven per dag gevonden. In Laos liggen ruim 30 jaar na de bombardementen nog altijd 14 stuks clustermunitie per inwoner. Achtergebleven niet-ontploft oorlogstuig, zoals landmijnen en clusterbommen, vormt vele jaren na een conflict een blijvende bedreiging voor de lokale bevolking. 98% van de geregistreerde slachtoffers van clustermunitie zijn gewone burgers.

 

Aangrijpende tentoonstelling

Om het grote publiek te informeren stuurde Handicap International drie Belgische topfotografen naar Cambodja, Colombia, Ethiopiƫ en Laos.

Naast het werk van Tim Dirven, Gaƫl Turine en John Vink toont de expo ook unieke archiefbeelden uit WOI.

De tentoonstelling was al te bezichtigen in Brugge, Genk, Gent, Halle, Ieper en Leopoldsburg. Tot 30 juni is de tentoonstelling te bezichtigen in Brussel.BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel