Solidanza 2011 in Brussel, Gent en Namen

Dansende mensen
© Dieter Telemans

Solidanza 2011 komt eraan! Na het succes van de vorige edities, trekt Solidanza dit jaar naar drie steden. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november vind je ons met een muziekquiz, fuif en T-Dansant in de Belvédère en het Théatre de Namur in Namen. Zondag 27 november is er een Bal Inclusief in de Gentse Vooruit. En in Brussel vieren we 3 december, de internationale dag voor mensen met een handicap, met een T-Dansant, Sol' y Danza Bal en Sol' y Danza party in de Bozar.

Leuke muziek, schitterende locaties en een uitgelaten publiek: dat is Solidanza. Elke danspas die je zet, is er bovendien eentje voor het goede doel. De opbrengst van het evenement gaat immers naar de projecten van Handicap International in het Zuiden.

Jong en oud, ervaren dansers en enthousiaste beginners, mensen met en zonder rolstoel... Iedereen is welkom! Dans je liever niet, kom dan om de andere dansers gade te slaan en gewoonweg te geniet van de bijzondere sfeer.

Jij danst, je vrienden sponsoren

Dans je graag? Of wil je je eens extra inzetten voor de doelgroep van Handicap International in het Zuiden? Ga dan een dansuitdaging aan en vraag je familie en vrienden om je te sponsoren. Vorig jaar werd er gedanst op schaatsen en zwemvliezen en slaagde iemand erin om elke minuut van danspartner te wisselen.

Bedenk jij ook zo'n originele uitdaging? Dan win jij misschien een reis naar Cambodja! Wie met zijn dansuitdaging het meeste geld heeft ingezameld, krijgt namelijk de kans om met Handicap International mee te reizen naar haar projecten op het terrein.

Word medewerker

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons per stad willen helpen met de promotie, de begeleiding tijdens het evenement (onthaal, stand dansuitdagingen...), de logistiek (inrichten zaal...) en de animatie van de kinderhoek. Voor Brussel zijn we bovendien op zoek naar mensen die tijdens het Sol' y Danza Bal choreografieën willen helpen aanleren. Interesse? Mail dan naar sophie.clesse@handicap.be.

Meer informatie over Solidanza vind je op www.solidanza.be.

Bekijk hier de fotoreportage.BRON:
Handicap International
Handicap Int. DOOR:

Deel dit artikel