11.11.11 verwelkomt gulle Belgische steun aan VN-bewijzenbank Syrië

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo kondigde vandaag aan dat België 1,3 miljoen euro extra bijdraagt aan de VN-bewijzenbank voor Syrië

11.11.11 reageert erg tevreden op de Belgische beslissing om 1,3 miljoen euro bij te dragen aan de VN-bewijzenbank voor Syrië. België wordt zo één van de topdonoren van dit mechanisme. 'Dit stuurt een belangrijke boodschap van hoop naar slachtoffers van de Syrische oorlog en kan de kosten-batenanalyse van alle strijdende partijen beïnvloeden.'

Dit stuurt een belangrijke boodschap van hoop naar slachtoffers van de Syrische oorlog en kan de kosten-batenanalyse van alle strijdende partijen beïnvloeden.

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo kondigde vandaag aan dat België 1,3 miljoen euro extra bijdraagt aan de VN-bewijzenbank voor Syrië. Dit mechanisme, voluit het "International, Impartial and Independent Mechanism" (IIIM) werd in december 2016 opgericht door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. België deed in februari 2017 een eerste bijdrage van 250.000 euro. Dankzij de nieuwe bijdrage van 1,3 miljoen euro wordt België één van de topdonoren van het IIIM.

11.11.11 ijvert, samen met Syrische en internationale partners, al sinds eind 2016 voor voldoende middelen voor de VN-bewijzenbank opdat ze volledig uit de startblokken kan schieten. Zo werkten we mee aan de internationale campagne "Crowd4Justice" en spoorden we Belgische beleidsmakers aan om extra middelen vrij te maken.

Steun aan het IIIM stuurt een belangrijke boodschap van hoop naar alle slachtoffers van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Het stuurt bovendien een boodschap van afschrikking naar alle strijdende partijen, dat er geen sprake kan zijn van straffeloosheid en dat ze verantwoording zullen moeten afleggen voor hun daden. Op die manier wordt ook de kosten-batenanalyse van de strijdende partijen beïnvloed.

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels