Actie voor de Cuban Five op 10 december

5cardsmOp voorstel van de afgevaardigden voor Latijns-Amerika en Europa op het zesde Internationaal Colloquium voor de vrijheid van de Cuban Five en tegen het terrorisme in Holguín, voert Initiatief Cuba Socilaista actie op 10 december, Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Telefoneer, stuur een fax, schrijf een email of stuur een telegram aan het adres van president Obama, op 10 december of gedurende de vier volgende dagen, met de vraag om de Cuban Five vrij te laten. Zij zitten opgesloten in de Verenigde Staten omdat ze zich inzetten om levens te redden.

Op 10 december 1948 keurde de Algemene Vergadering van de VN de Verklaring van de Rechten van de Mens goed. De dag werd uitgeroepen tot Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

In een rapport van 13 oktober 2010 vraagt Amnesty International aan de regering van de Verenigde Staten om de zaak van de Vijf te herzien. Ze vragen om het onrecht te laten ophouden via een gratieprocedure of op een andere aangepaste manier, als de beroepsprocedures niets opbrengen.

President Obama heeft meer dan genoeg bewijzen dat de Cuban Five onschuldig zijn, dat ze nooit een gevaar gevormd hebben voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten en dat ze geen wapens in bezit hadden. Obama weet dat hun enige doel erin bestond om terroristische organisaties in het oog te houden die vanuit Miami opereren, om meer onschuldige slachtoffers te voorkomen.

Op de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, vragen we daarom aan president Obama, als advocaat, als vader, als zoon, als echtgenoot, als fatsoenlijk mens, als iemand die houdt van gerechtigheid, als Nobelprijswinnaar voor de Vrede,

DAT HIJ EEN EINDE MAAKT AAN DIT ENORME ONRECHT EN DAT HIJ DE VIJF ONMIDDELLIJK VRIJ LAAT.
BOODSCHAP:

On the International Day of Human Rights, we ask President Obama as a lawyer, as a father, as a son, as a husband, as a decent justice loving person, and as a winner of the Nobel Peace Prize, to end this colossal injustice and to free the Cuban Five, imprisoned in the United States for defending their homeland.

(uw naam en land)

VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN OM CONTACT OP TE NEMEN MET HET WITTE HUIS

Telefonisch: 001 202-456-1111
Per fax: 001 202 456-2461
Per e-mail: HTTP://WWW.WHITEHOUSE.GOV/CONTACT

Deel dit artikel