Caritas zet hulpverlening in Gaza verder

 

                            

Persbericht
9 januari 2009                                  

                        Caritas zet hulpverlening in Gaza verder

Ondanks de gevaarlijke situatie in de Gazastrook zetten de hulpverleners van Caritas hun werk verder.

Naast het medisch centrum in het Al-Shati kamp, kunnen patiënten met kleine verwondingen in één van de zes medische steunposten van Caritas verzorgd worden. Deze steunposten bevinden zich in het Al-Bureij kamp, het Maghazi kamp, Al-Mosaddar Area en Mughraqa (centraal in de Gazastrook), Beit Lahia (Noorden van de Gazastrook) en de Al-Emoor regio (Zuiden van de Gaza strook).
In totaal zijn er zes artsen, negen medische personeelsleden, zeven vrijwilligers, één coördinator en een psycholoog actief.

Gezien de moeilijke toegang tot het medisch centrum, beschikt Caritas ook over een mobiele kliniek waar basis gezondheidszorg wordt aangeboden. Deze kliniek bevindt zich bij een UNRWA school in Al Shati kamp, waar een duizendtal intern verplaatsen schuilen. De mobiele kliniek wordt door twee artsen, een gezondheidswerker en een technicus bemand. Gedurende de twee voorbije dagen heeft de mobiele kliniek 150 patiënten verzorgd, waarvan zeven patiënten door de aanvallen verwond werden. Op dit moment beschikt de kliniek over voldoende middelen, maar na het week-end moet die weer bevoorraad worden.

Caritas Jeruzalem doet een oproep van 2 miljoen dollar om 4000 gezinnen in de Gazastrook met voedsel en medicijnen te bevoorraden. Op lange termijn is ook medische hulp en psychologische begeleiding voor de zwaar gewonden en voor de kinderen nodig.

Caritas International ondertekent de oproep van de coalitie van humanitaire- en ontwikkelingsorganisaties om de uitbreiding van de EU relaties met Israël op te schorten totdat Israël akkoord gaat met een allesomvattend staakt-het-vuren en vrije humanitaire doorgang tot de Gazastrook garandeert.


Voor meer informatie en interviews over de hulpverlening van Caritas Jeruzalem, gelieve ter plaatse contact op te nemen met:

Conor O'Loughlin
International Humanitarian Communications Officer
Caritas Jerusalem
Tel: +353 86 2071942
e-mail: COLoughlin@trocaire.ie


 

Deel dit artikel