Dierenartsen Zonder Grenzen in De Veiling van De Laatste Show

Tijdens De Veiling, op het einde van De Laatste Show, zullen bekende Vlamingen een van hun persoonlijke bezittingen veilen ten voordele van het Turkana-project van Dierenartsen zonder Grenzen in Kenia. Met het geld van De Veiling kan Dierenartsen Zonder Grenzen lokale veehouders opleiden om waterdammen te bouwen en te onderhouden.

Droogte in Kenia
Op 22 maart is het Wereldwaterdag. In het kader daarvan stelt Dierenartsen Zonder Grenzen het project in Kenia voor. Het Keniaanse gebied Turkana is een van de dorste streken op aarde. De bevolking trekt er al sinds oudsher rond met haar kuddes, volgens het ritme van de seizoenen. Maar het wordt steeds warmer en de regen blijft uit. Al tien jaar ondersteunt Dierenartsen Zonder Grenzen de Turkana-nomaden in hun strijd tegen het klimaat. Samen met de herdersfamilies zoekt Dierenartsen Zonder Grenzen punten uit om ondergrondse waterdammen aan te leggen. We streven ernaar 3000 herdersfamilies en hun dieren van drinkbaar water te voorzien.

Dierenartsen Zonder Grenzen is van maandag tot woensdag in De Laatste Show om 22.00 op één. Bekijk ook zeker de website van De Veiling.

Over Dierenartsen Zonder Grenzen
Dierenartsen Zonder Grenzen (DZG) is een Belgische ngo die in de meest afgelegen Afrikaanse streken projecten ter verbetering van de veeteelt beheert. Door er diergeneeskundige netwerken uit te bouwen met de lokale bevolking, strijdt ze tegen honger en armoede.
Voor meer info, conctacteer An Kokken, communicatieverantwoordelijke van Dierenartsen Zonder Grenzen: a.kokken@vsf-belgium.org, 02/ 539 09 89

www.dierenartsenzondergrenzen.be

Deel dit artikel