Ethisch sparen: Caritas International en Triodos Bank werken samen


Een betere wereld helpen uitbouwen
Steeds meer mensen willen dat hun spaargeld ethisch verantwoord wordt gebruikt en een betere wereld helpt uitbouwen. Caritas International en Triodos Bank hebben dan ook de handen in mekaar geslagen. Triodos Bank investeert het spaargeld van haar klanten alleen in maatschappelijk verantwoorde projecten. Projecten die een sociale, culturele of ecologische meerwaarde hebben. En de spaarders, die krijgen dezelfde rentevoeten als bij de ‘grote banken’.

Speciale spaaractie ten voordele van Caritas International
Wanneer een sympathisant van Caritas International voor 31 december een spaarrekening opent bij Triodos bank en minstens € 100 stort, schenkt Triodos Bank aan Caritas International € 10. Iedereen wint dus bij deze actie. U bent er 100% zeker van dat uw spaargeld een betere wereld helpt uitbouwen. Caritas International ontvangt een gift van € 10. Triodos tenslotte krijgt bijkomende financiële middelen om te investeren in maatschappelijk vernieuwende bedrijven met een meerwaarde.

Waarin investeert Triodos Bank zoal?
Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  • Onderwijs: Centrum Basiseducatie Waasland
    Leerpunt Waasland organiseert cursussen voor volwassenen die geen diploma middelbaar onderwijs hebben. 
  • Dienstverlening : De Punt
    Beginnende bedrijven in de sociale economie krijgen bij De Punt in Gent faciliteiten, managementondersteuning en advies.
  • Biologische landbouw : Pajottenlander
    Pajottenlander (Pepingen) is producent en verdeler van versgeperste bio fruit- en groentensappen. Dankzij pasteurisatie kan het verse sap 24 maanden bewaard blijven.

Meer informatie over deze actie vindt u op de site van Caritas International op het adres www. caritas-int.be. U kan ons ook een e-mail sturen.
 

 

Deel dit artikel