Filipijnen en Indonesië: beleidsbeïnvloeding door partners

Een rechtvaardig beleid op internationaal, nationaal en lokaal niveau is essentieel om armoede en onrecht uit de wereld te helpen. Daarom verdedigt 11.11.11 de rechten van de zwaksten.

Dat is niet zo concreet als een schooltje bouwen of voedsel uitdelen, en het levert geen spectaculaire beelden op. Maar het maakt ineens voor miljoenen mensen een groot verschil. Hier twee voorbeelden.

Filipijnen

De Filipijnse regering zal toch niet alle beperkingen op de rijstimport opheffen. Dit is een enorme overwinning voor de kleine rijstboeren.Door de grootschalige import zouden ze worden weggeconcurreerd en zouden ze nog veel armer worden. 

De drijvende kracht achter hun verzet was CSI (Centro Saka) dat lokale boerengroepen ondersteunt met studie- en lobbywerk. 11.11.11 steunt CSI sinds 1986.

In Davao kampen veel arbeiders op de bananenplantages met vruchtbaarheidsproblemen, kanker of een of andere huidaandoening. De oorzaak: grootschalige besproeiing van de plantages met insecticiden uit vliegtuigen.

Na een intense campagne van Panaghoy sa Kinaiyahan - een coalitie van basis- en ontwikkelingsorganisaties - werd deze techniek verboden.

Voor het eerst heeft het parlement bij de begrotingsbespreking de wet genegeerd die de automatische afbetaling van alle buitenlandse schuld oplegt. Dit is de verdienste van de jarenlange campagne van onze partner FDC (Freedom from Debt Coalition). FDC kant zich vooral tegen de betaling voor frauduleuze 'projecten' zoals een kerncentrale die nooit heeft gefunctioneerd. Het parlement heeft de middelen nu overgeheveld naar sociale departementen, zoals onderwijs en gezondheidszorg.

Indonesië

In Indonesië werd de privatisering van de elektriciteitssector ongrondwettelijk verklaard na een klacht bij het Hooggerechtshof. Deze privatisering dreigde niet alleen de prijzen de hoogte in te jagen, het zou ook een rem zetten op de uitbreiding van het netwerk en de aansluitingen.

De ervaring in landen waar de sector wel geprivatiseerd werd, leert dat privé bedrijven zich vooral richten op de betere buurten en de sociaal zwakkeren in de kou laten staan. Bovendien was bij de privatisering onvoldoende controle op de prijszetting, de winstberekening en het soort centrales dat gebouwd moet worden.

Ondertussen werd een speciale onderzoekscel opgericht, KPK, om de corruptie in het land te bestrijden en overtreders te kunnen vervolgen. Dit initiatief kwam er mede onder druk van Indonesian Corruption Watch, een partner die we sinds de start in 2000 steunen. KPK heeft de hoge verwachtingen niet helemaal ingelost, maar zorgde ervoor dat voor het eerst mensen wegens corruptie werden vervolgd en veroordeeld.

Preventie troef


 Door hun acties voorkomen onze partnerorganisaties ook heel wat leed. Dat is niet altijd even zichtbaar maar wel erg belangrijk. Organisaties als FDC en WALHI, de coördinatie van de Indonesische milieuorganisaties, staan steeds klaar om controversiële dossiers aan te kaarten en er campagne rond te voeren. De beleidsmakers weten dat en houden er vaak rekening mee bij het wetgevende werk.

Meer info over Walhi vind je hier.

 

 

 


11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel