Glansmensen voor Oxfam Fairtrade

web_walter_150 Goedele Liekens, Helmut Lotti, Maaike Cafmeyer, Michiel Devlieger, Walter Van Beirendonck en Delphine Boël. Dat zijn de bekende figuren die Oxfam Fairtrade dit jaar bereid vond om te poseren voor de camera van fotografe Lieve Blancquaert . Op een humoristische en niet alledaagse manier scharen zij zich achter onze eis voor eerlijke handelsregels en zetten zij de Oxfam Fairtradeproducten in de kijker.

Sinds 2005 slaagt Oxfam Fairtrade erin om BV's voor de camera van Lieve Blancquaert te krijgen. Herinner je Jean-Luc Dehaene naakt in een wijnton, Dina Tersago op een bed van chocoladesnoepjes, Toots Tielemans en Tom Barman die meer dan één eerlijk ballonnetje op lieten en een zwarte Stevaert en witte Leki.

Met deze beelden willen we een duidelijke boodschap uitdragen. Oxfam Fairtrade is dé referentie voor voeding van eerlijke handel. Omdat deze boodschap niet altijd zwaar op de hand moet wegen tonen we ons merk met een knipoog en een kwinkslag. Door het uitbouwen van een aanbod van om en bij de 200 kwalitatieve voedingsproducten en een sterk merk overtuigt Oxfam Fairtrade de consument dagelijks van de menselijke en kwalitatieve meerwaarde van eerlijke handel.

Samen met deze campagne lanceert Oxfam Fairtrade het boek "Lesties nieuwe choenen, 5 fairtradeportretten". Lieve Blancquaert reisde mee met de medewerkers van Oxfam Fairtrade naar het Zuiden om zelf de impact van fair trade te ontdekken. En om deze vast te leggen op de gevoelige plaat. Zo ontstonden vijf portretten die fair trade een gezicht geven. Lieve Blancquaert: "Tientallen mensen heb ik ontmoet. De impact van fair trade in hun leven is gigantisch. En dat allemaal door die paar centen die wij meer betalen. Onze macht als consument is zoveel groter dan we denken."

www.oft.be

Deel dit artikel